Kõik retseptid pitsapõhi pitsapõhi

Klassikaline pitsapõhi (õhuke)

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Koostis:

  • 2 1/4 teelusikat kuivpärmi
  • 2½ tassi sõelutud jahu
  • 1 teelusikas soola
  • 1 tass sooja vett
  • 1 supilusikas küpsetusõli

Valmistamine:

  1. Sega suures kausis kokku pärm, 1 tass jahu ja sool. Seejärel lisa soe vesi ja õli. sega aeglaselt umbes 30 sekundit. Kraabi kausi servad puhtaks ja sega kiiremalt veel 3 minutit. Sega käsitsi sisse veel piisavalt jahu, et teha tainas tihkeks. sõtku tainast kuni on ühtlane mass ehk umbes 10 minutit. Pane tainas hästiõlitatud kaussi ja veereta kuni on üleni kergelt kaetud õliga.
  2. Kata rätikuga kinni ja lase seista umbes 1½ tundi või kuni tainas on kaks korda suuremaks kerkinud. Pigista gaasimullid välja ja pane külma 2 tunniks. Võta välja ja lõika tainas kaheks. Kergelt jahusel tööpinnal rulli taignad 30 cm läbimõõduga ja umbes 3 mm paksusteks pitsapõhjadeks. Pintselda pitsapõhi pealt oliiviõliga ja lisa omal valikul pitsakate. Küpseta 220C kraadi juures umbes 25 minutit.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga