Kõik retseptid Pitsa pitsapõhi pitsapõhi

Tavaline pitsapõhi

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Koostis:

  • 4½ teelusikat kuivpärmi (2 pakki)
  • 1½ tassi leiget vett
  • 4 tassi jahu
  • 1 teelusikas soola
  • ½ teelusikat suhkrut
  • 1 supilusikas oliiviõli

Valmistamine:

  1. Lahusta pärm vees ja tõsta kõrvale viieks minutiks, aegajalt sega. Sega kausis kokku jahu, sool, suhkur ja õli. Tee jahu keskele auk. Kui pärmivesi kihiseb vala see jahu keskele auku. Hakka segama algul vaiksemalt ja edasi kiiremini. Kui tainas on tihkem sõtku seda kuni muutub ühtlaseks massiks.
  2. Kui tainas tundub kuiv siis lisa veidi vett, kui on liiga kleepuv siis lisa veidi jahu. Sõtku tainast pidevalt kuni on ühtlane ja elastne. Veereta tainas palliks ja kata niiske rätikuga. Lase tainal seista soojemas kohas umbes 20 minutit. Pressi tainast peopesaga, et lasta välja gaasimullid, mis on tekkinud taigna sisse. Määri tainas õliga kokku ja keera toidukile sisse ning säilita külmikus.
  3. Kui hakkate pitsat tegema võta tainas külmikust ja pane kergelt jahusele töölauale. Pressi tainas kätega lapikuks või taignarulliga rullige 30 cm läbimõõduga pitsapõhi. Pane tainas rasvainega määritud koogivormi või pitsapannile. Lisa soovitud kogus katet ja küpseta eelkuumutatud ahjus (245-260C) kuni pitsapõhi muutub kuldpruuniks.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga