Sinepiseemned on väikesed ümmargused seemned mida saadakse mitmetelt sinepitaimedelt.
Seemned on tavaliselt 1-2 mm läbimõõduga ja värvid on alates kollasest kuni mustani. Need on tähtsad koostisosad paljudes regionaalsetes toitudes. Seemneid saab mitmetelt taimedelt nagu must sinep (Brassica nigra), pruun India sinep (B. juncea), ja valge sinep (B. hirta/Sinapis alba).
Valge sinepi seemneid kasutatakse toitudes vürtsina kas tervetena või pulbristatuna. Pulbrist valmistatakse sinepit ja ka aromaatset sinepiõli.
Valge sinepi maitse sobib eelkõige rasvasemate toitude juurde nagu vorstid ja kastmete maitsestamiseks. Terveid seemneid kasutatakse marinaadide, kaunviljade ja karride koostises. Sinepipulbrit lisatakse salatikastmetesse ja majoneesile.
Noortest värsketest sinepilehtedest saab maitsva salati. Neid kasutatakse nagu spinatit. Sinepilehed sobivad hästi suppidesse.
Sobib hästi koos ingveri, sidruni ja sibulaga.
Retseptid sinepiseemnetega ja seotud postitusi
[display-posts tag=”sinepiseemned”]
…