Pidulik filotaignast pirukas (festive filo pillow) sobib suurepäraselt jõulude ajal serveerimiseks koos teiste peoroogadega.
- 2 portsjonit
- Valmistamisaeg 25 minutit pluss 35 minutit ahjus
- 1038 kcal, 81g rasvu, 34 g küllastunud rasvu portsjoni kohta
- Ei sobi sügavkülmutamiseks
Koostis:
- 1 sibul, viilutatud
- 2 supilusikat oliiviõli
- 150g seeni, viilutatud
- 1 kollane piprakaun, viilutatud
- 2 küüslauguküünt, purustatud
- 50 ml taimetoitlase port või punast veini
- 25g kõrvitsa- ja päevalilleseemne segu, röstitud
- 50g kreeka pähkleid, purustatud
- peotäis hakitud värsket peterselli, rosmariini ja tüümiani
- 2 filotaigna lehte
- 50g võid, sulatatud
- 200g taimetoitlase wensleydale juustu jõhvikaga
Valmistammine:
1. Valmista täidis
Eelkuumuta (ventilaatorrežiimil) 160C/elektriahi või 180C/gaasiahi. Prae ettevaatlikult sibulad õlis kuni muutuvad pehmeks, lisa seejärel seened ja piprakaun. Jätka praadimist veel 5 minutit. Lisa küüslauk ja kuumuta 30 sekundit. Lisa port või punane vein ning kuumuta kuni on aurustunud. Sega seejärel sisse seemned, pähklid ja ürdid ning maitsesta vastavalt soovile. Tõsta kaussi ja kata toidukilega ning jäta jahtuma.
2. Valmista pirukapõhi
Laota töölauale laiali üks filotaigna leht ning jäta teine leht niiske rätiku alla, et ta ära ei kuivaks. Pintselda esimene leht võiga üle ning kata teise lehega. Tõsta jahtunud täidis taignale nii, et see kataks keskmise kolmandiku taignalehest jättes vabaks umbes 6 cm ülemisest ja alumisest otsast.
3. Küpsetamine
Pudista juust täidise peale. Keera taigna ülemine serv täidise peale ning seejärel alumine serv ja sule küljed. Nüüd peaks teil olema kenasti pakitud pirukas (ära pane liiga palju täidist kui seda sai rohkem). Küpseta ahjus 30-35 minutit kuni on valmis. Serveeri koos jõulukastmega (kliki siia retsepti saamiseks).