Filotaignast küpsetis
taigen

Filotaigen

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 6.0/7 (1 hinne)

Filotaigen, filotainas (ingl. k  Phyllo filo , või  fillo  dough) on paberõhukesed lehed taignast millest valmistatakse küpsetisi Lähis-Idas ja Balkani köögis.

Filotaigen valmistatakse nisujahust, veest ja vähesest kogusest õlist ning valgest äädikast.

Filotaigent võib kasutada mitmel moel: kihtidena, rullituna, kroogituna ning erinevate täidistega.

Mõnedes retseptides kasutatakse ka munakollast filotaigna glasuurimiseks, et täiendada värvi ja muuta struktuuri. Filotaignast valmistatakse ka lehelisi pirukaid ja küpsetisi.

Retseptid ja postitused filotaignaga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.