Navaho sealiha rohelise tšilliga retsept on pärit Ameerika indiaanlastelt keda kutsutakse Navahodeks.
Koostis:
- 1,5 kg sea abaluu- või seljatükk, kuubikuteks lõigatud
- 2 tassi hautatud tomateid
- 1 tass tomatipastat
- 3 tassi vett
- 2,5 teelusikat soola
- 500 g rohelist tšillipipart (pikad peenikesed)
- 1/2 teelusikat oreganot
- 3 supilusikat searasva
- 1/3 tassi jahu
- 3 sibulat, hakitult
- 6 küünt hakitud küüslauku
Valmistamine:
Pange searasv suurel pannil sulama. Pange jahu läbipaistvasse kilekotti ja lisage ka pool sealihast ning raputage korralikult, et liha oleks üleni jahuga kaetud. Sama toiming teise osaga. Seejärel pruunistage liha pannil. Võtke liha pannilt ja asetage lahtisel tulel küpsetamiseks mõeldud paksu põhjaga paja sisse. Praadige pannil sibulad ja küüslauk kuni on muutunud klaasjaks ning lisage patta. Segage sisse ülejäänud koostisosad ja laske keema. Keetke madala kuumusega umbes 45 minutit.