Mongoolia veisepraad on Hiina-Ameerika köögist, mida valmistatakse wok-pannil koos köögiviljadega ja serveeritakse hõrgu pruuni kastmega,
mille valmistamiseks kasutatakse tavaliselt hoisin kastet, sojakastet ja tšillipipart. Sageli serveeritakse nuudlite või riisi peal. Nimi pole seotud traditsioonilise Mongoolia köögiga vaid on pigem eksootilise mulje jätmiseks.
Koostis:
- 350 g veise küljetükk, peened viilud lõigata pikki kiudu
- 2½ supilusikat toiduõli
- 2 supilusikat peenestatud küüslauku
- 10 väikest kuivatatud punast tšillipipart
- 10 rohelist sibulat, lõigatud 7 cm pikkusteks tükkideks
- 2 supilusikat hoisin kastet
- 1 supilusikas sojakastet
Marinaad:
- 2 supilusikat tumedat sojakastet
- 2 supilusikat Hiina riisiveini või kuiva sherry’t
- 1 teelusikas maisitärklist
Valmistamine:
- Sega kausis kokku marinaadi koostisosad. Lisa veiseliha ja sega nii, et liha oleks marinaadiga kaetud. Jäta 10ks minutiks seisma.
- Lase wok-pann kuumaks. Lisa 2 supilusikat õli ja kalluta ja loksuta panni, et katta ka küljed. Lisa pannile veiseliha ja prae pidevalt liigutades kuni liha pole enam roosa 1,5-2 minutit. Võta liha pannilt.
- Lisa ülejäänud ½ supilusikat õli pannile ja liiguta panni, et küljed kattuksid õliga. Lisa küüslauk ja tšilli, prae segades umbes 10 sekundit, et aroom tuleks välja. Lisa roheline sibul ja prae panni liigutades 1 minut.
- Pane liha tagasi pannile ning lisa hoisin kaste ja sojakaste. Küpseta kuni liha on läbi küpsenud.