kilpkonnaliha Kõik retseptid Supid supid

Kilpkonnasupp

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Supi retsept kilpkonna lihast

Koostis:

Kilpkonnasupp

  • 900 g kilpkonnaliha
  • 2 supilusikat õli
  • 2 supilusikat jahu
  • ½ tassi hakitud rohelist sibulat
  • 2 supilusikat tomatipastat
  • 1 tass hakitud sibulat
  • 1 tass hakitud sellerit
  • 2 peeneks hakitud küüslauguküünt
  • 1,9 l vett
  • ½ sidrunit, peeneks viilutatud
  • soola ja pipart maitse järgi
  • 1 sorts Worcestershire kastet
  • 1 sorts vürtsikat kastet
  • 2 kõvaks keedetud muna, viilutatud
  • peterselli
  • ½ tassi sherryt

Valmistamine:

Lõika kilpkonnaliha väikesteks tükkideks ning pruunista kergelt suures potis ja kuumas õlis. Võta liha potist ning lisa potti jahu. Pruunista jahu. Lisa sellele seller ja sibulad ning puunista kuni muutuvad pehmeks. Lisa tomatipasta, roheline sibul ja küüslauk. Kuumuta mõned minutid vahetevahel segades, et põhja ei kõrbeks. Pane liha tagasi potti, lisa vesi, sidruniviilud ning maitsesta. Kuumuta kaane all ja aegajalt segades madalal kuumusel kuni liha on väga pehme, umbes 1 tund. Eemalda sidruniviilud enne serveerimist ning lisa sherry, petersell ning Worcestershire kaste. Aseta paprikaga üle puistatud munaviilud supitaldriku servale enne serveerimist. Lisaks veel sherrit ja vürtsikat kastet võib lisada.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga