Maroko kalkunilihapallid tsitruse ja kuskussiga retsept
- Valmistamisaeg 30 minutit
- 4 portsjonit
- 348 kcal, 6 g rasva, 1g küllastunud rasvu portsjoni kohta
- Sobib säilitamiseks sügavkülmas (ainult lihapallid)
Koostis:
- 500 g kalkunihakkliha
- 2 supilusikat Maroko vürtsisegu
- 1 sibul jämadalt riivitud
- 1 apelsin, koor riivida, seejärel koor eemaldada ja vili hakkida
- 250 g kuskussi
- 250 ml kuuma kanapuljongit
- 2 teelusikat oliiviõli
- väike punt korianderit, suuremateks tükkideks rebitud või hakitud
Valmistamine:
- Lihapallide valmistamiseks segage suuremas kausis käsitsi kokku hakkliha, vürtsisegu, sibul ja riivitud apelsinikoor ning maitseained. Vormi segust umbes 20 lihapalli.
- Pane kuskuss kaussi ja vala peale kuum kanapuljong. Kata toidukilega ja jäta umbes 5 minutiks seisma. Lase prapannil oliiviõli kuumaks ning pane lihapallid pannile. Prae lihapalle umbes 12 minutit pidevalt keerates või kuni on muutunud pruuniks ja korralikult läbi küpsenud.
- Sega kuskuss kahvliga kohevile ning seejärel sega juurde hakitud apelsin, koriander ja maitseained. Serveeri koos lihapallidega.