Läätsesupi retsept
Koostis:
- 2 supilusikat oliiviõli
- 2 suurt sibulat, kuubikuteks lõigatud
- 1 teelusikas peeneks hakitud küüslauku
- 3 porgandit, väikesteks kuubikuteks lõigatud
- 2 sellerivart, väikesteks kuubikuteks lõigatud
- 3½ tassi purustatud tomateid
- 1½ tassi läätsi – leotatud, läbi pestud ja nõrutatud
- ½ teelusikat soola
- ½ teelusikat jahvatatud musta pipart
- 3/4 tassi valget veini
- 2 loorberilehte
- 7 tassi kanapuljongit
- 1 värske petersellivars, hakitud
- ½ teelusikat paprikapulbrit
- ½ tassi riivitud parmesani juustu
Valmistamine:
Pruunista suures kastrulis õlis sibulad kuni muutuvad klaasjaks. Sega juurde küüslauk, paprikapulber, seller, porgandid ja pruunista 10 minutit. Kui köögivilju on pruunistatud 10 minutit sega juurde tomatid, kanapuljong, läätsed, loorberilehed, sool ja pipar. Sega korralikult läbi ja lisa vein ning lase keema. Vaikselt vähenda kuumust ning keeda 1 tund alla keskmisel kuumusel või kuni läätsed on pehmed. Puista supile peterselli ja parmesani enne serveerimist.