Kreeka kana artišokiga retsept (Kottopoulo me Anginares)
- 4 portsjonit
Koostis:
- 4 suurt kanarinda (umbes 900-1000 g)
- 2 supilusikat toiduõli
- ½ teelusikat soola
- 1/8 teelusikat pipart
- 1 küüslauguküüs, hakitud
- 1 tassi vett
- 1 teelusikas lahustuvat kanapuljongit
- 400 ml purk artišoki südameid, nõrutatud
- 2 supilusikat sidrunimahla
- 1 teelusikat maisitärklist
- 2 muna
Valmistamine:
- Eemalda kanalihalt kondid ja nahk. Lase õli pannil kuumaks. Pane kanaliha keskmisel kuumusel olevale pannile ning kuumuta kuni mõlemalt poolt on pruunistunud, umbes 15 minutit ning nõruta välja õli. Piserda lihale soola ja pipart ning hakitud küüslauk. Lisa vesi ja puljong. Lase keema ning vähenda seejärel kuumus madalaks. Kata kaanega ning kuumuta 10 minutit. seejärel lisa artišoki südamed. Kata kaanaega ning kuumuta kuni kana on valmis ja artišokk on kuum, umbes 5 minutit. Tõsta kana ja artišokk soojale taldrikule ning hoia kuumas.
- Kastme valmistamiseks klopi kahvliga väikses kausis koos segamini sidrunimahl, maisitärklis ja muna kuni on ühtlaselt segunenud. Lisa piisavalt vett, et koos mahlaga saaks 1 tassi jagu. Klopi läbi munaseguga ja vala segu pannile. Lase keema ning keeda samal ajal segades keskmisel kuumusel 1 minut. Vala kaste kana ja artišoki peale. Puista soovi korral peale hakitud peterselli.