Hakklihatoidud Hiina hiina kapsas kaalikas Kõik retseptid krevetid naeris pelmeenid sealiha

Hiina pelmeenid

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Hiina pelmeenid Shangai stiilis (wontonid) on õhemad kuid püsivad paremini ühes tükis ning on vähem libedad peale aurutamist (ja krõbedamad peale praadimist).

Tee pelmeenid valmis 8 tundi enne aurutamist. Kui oled pelmeenid täitnud täidisega, pane need maisitärklisega üle raputatud küpsetusalusele ja kata kilega ning pane 8ks tunniks külmikusse seisma.

  • Kogused umbes 40 le pelmeenile

Koostis:

Valmistamine:

  1. Pane seahakkliha, krevetid, marineeritud köögiviljad ja rohelised sibulad köögikombaini millel on hakkimislabad. Mikserda kuni on korralikult segunenud. Lisa ingver, sojakaste, äädikas ja suhkur. Mikserda veel kuni on korralikult hakitud ja ühtlane puderjas mass. (Segu võib valmis teha kuni 1 päev varem; kata tihkelt kinni ja hoia külmkapis).
  2. Pane üks wrap oma töölauale. Pane umbes 1 teelusikatäis täidist wrapi keskele. Tee sõrmed märjaks, et ei kleepuks ning võta poolest wrapist kinni ning voldi wrapi pooled kokku ning pigista sevad kinni.
  3. Võta pelmeen ja piserda vett serva peale ja hakka seda serva jupphaaval kokku voltima niipalju kui saab, et oleks tihkelt kinni. Pane see maisitärklisega kaetud küpsetusplaadile ning tee samamoodi ülejäänutega.
  4. Lase umbes 5 cm jagu vett kuumaks suuremas potis. Vahepeal piserda mõned bambuskorvid üle mittekleepuva küpsetusspreiga või õlita neid kergelt. Pane pelmeenid ühe kihina igasse korvi ning tõsta kuuma vee kohale potti. Kata kinni ning auruta kuni muutuvad mõnevõrra läbikumavaks ja üsna pehmeks ehk umbes 10 minutit. Teine varint on aurutada pelmeene metallist aurutuspotis kus tuleb samuti kergelt õlitada enne auruti või siis kata kapsalehtedega, et pelmeenid ei kleepuks metalli külge. Serveeri koos ühe või mitme dipikastmega.

Teine valmistamise variant:

Tee samad toimingud läbi 3. punktini. Lase kuumaks 25-30 cm mittekleepuv pann keskmisel kuumusel. Lisa 2 supilusikas seesamiõli ja 10-15 pelmeeni pannile jättes neile natuke hingamisruumi paisumise tõttu. Prae neid puutumata kuni alt muutuvad pruunikakas ja krõbedaks ehk umbes 3 minutit. Lisa umbes ½ tasssi vett pannile, kata kaanega ning tõsta kuumust üle keskmise. Keeda kuni vesi on pelmeenidesse imbunud või aurustunud ning täidis on läbi küpsenud ehk umbes 8 minutit. Võta kaas pealt ning raputa panni, et pelmeenid tuleks panni küljest lahti ning jätka kuumutamist kuni alumine osa muutub uuesti krõbedaks ehk umbes 1 minut. Tõsta pelmeenid serveerimisalusele ning prae ära ka ülejäänud pelmeenid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga