Artišokk ja krabi remulaadiga – ingl. k. Artichoke And Crab Beignets With Remoulade. Remulaad (ing. k Remoulade) on sarnane tartar kastmele .
Koostis:
- 2 tervet artišokki
- soola
- loorberilehti
- 1 sidrun, poolitatud
- 1/2 teelusikat vedelat krabi keedist kui on saada
- 1 supilusikas toiduõli
- 1/2 tassi hakitud sibulaid
- soola
- cayenne pipart
- 1 teelusikas hakitud küüslauku
- 250 g värsket krabiliha
- 3 klopitud muna
- 1/2 – 1 tassi piima
- 2 teelusikat küpsetuspulbrit
- 3 1/4 tassi jahu
- umbes 2-3 milliliitrit (1/6 teelusikat) Worcestershire kastet
- umbes 2-3 milliliitrit (1/6 teelusikat) Crystal hot kastet (või midagi sarnast teravat kastet nt. Tabasco kaste )
- 1 supilusikas hakitud peterselli
- toiduõli või margariini fritüürimiseks
- Creole maitsesegu
- 2 tassi remulaadi kastet
Valmistamine:
- Lõika ära artišoki jalg ja okkalised lehekesed. Pane need potti ja vala vesi peale. Lisa sool, loorberilehed, sidruni poolikud ja krabikeedis. Lase keema tugeval kuumusel. Keera kuumus maha keskmise peale ja hauta kuni lähevad pehmeks. Tõsta potist välja ja kuivata. Jahuta neid natuke ja eemalda artišoki jala kiudjas pealispind. Eemalda sisemised lehekesed, et paljastuks südamik. Lõigu peened viilud ja aseta kõrvale.
- Kuumuta õli pannil üle keskmise kuumusega. Lisa sibulad ja maitsesta soola ja cayenne pipraga. Prae sibulaid 2-3 minutit kuni on pehmed. Lisa viilutatud artišokk ja küüslauk. Maitsesta soola ja cayenne pipraga. Prae umbes 1 minut. Lisa krabiliha ja prae veel üks minut. Eemalda pannilt ja aseta kõrvale jahtuma.
- Valmista tainas segades kokku muna, piim ja küpsetuspulber. Sega hästi läbi. Lisa jahu veerand tassi korraga ja klopi korralikult segamini kuni kõik jahu on kasutatud ja tainas on ühtlaselt segunenud. Maitsesta soola ja cayenne pipraga, Worcestershire kastme ja terava kastmega. Sega hästi läbi. Sega sisse petersell. Lisa artišoki ja krabi segu tainale ning sega kuni korralikult segunenud.
- Kuumuta fritüüris õli 180C kraadini. Kasta kuhjaga supilusikatäis tainast kuuma õli sisse. Kui küpsetised kerkivad pinnale keera nad lusikaga ümber, et küpseks mõlemalt poolt ühtlaselt pruuniks. Tõsta fritüürist välja ja kuivata paberrätikuga. Raputa peale Creole maitsesegu ja serveeri koos remulaadiga.