Ameerika-Itaalia pastasalati retsept
Koostis:
- 450 g fusilli pastat
- 1 tass külmutatud rohelist hernest (üles sulatatud)
- 2 (60 milliliitrist) purki viilutatud musti oliive
- 1 tass Genoa salaamit, kuubikuteks lõigatud
- 3/4 tassi hakitud rohelist sibulat
- 3/4 tassi hakitud sellerit
- ½ tassi värsket hakitud peterselli
- 1 pakk (ca 21 ml) Itaalia stiilis salatikastme kuivsegu
- 1 tass majoneesi
- 1 tass hapukoort
- 2 supilusikat piima
Valmistamine:
- Keeda pasta suures potis soolaga maitsestatud vees kuni valmiduseni al dente, loputa külma vee all ning nõruta vesi välja.
- Keskmise suurusega kausis sega kokku majonees, hapukoor, piim ja Itaalia kastmesegu. Vispelda läbi kuni on ühtlane mass ning tõsta kõrvale.
- Suures salatikausis sega kokku keedetud ja jahutatud pasta, herned, oliivid, salaami, roheline sibul, seller ja petersell. Sega sisse ka kastmesegu jättes seda alles ½ tassi. Jäta segu ööseks külmkappi seisma. Sega salatit enne serveerimist.