Wokiroog veiselihast seesami kastmega retsept on pärit Vietnamist. Veiseliha asemel võib kasutada ka kanafileed või sealiha fileed.
- 4 portsjonit
Koostis:
- 450 g veise seljatükki või veisefileed lõigatud ribadeks
- 15 ml/1 supilusikas seesamiõli
- 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
- 2 punast linnusilma tšillit, seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud
- 7,5 ml/1½ teelusikat suhkrut
- 30 ml/2 supilusikat seesami pastat
- 30-45 ml/2-3 supilusikat veiselihapuljongit või vett
- meresool ja jahvatatud must pipar
- punase tšillipipra ribad garneeringuks
- 1 sidrun lõigatud sektoriteks serveerimisel
Marinaad:
- 15 ml/1 supilusikas maapähkli õli
- 30 ml / 2 supilusikat tuk trey kastet
- 30 ml / 2 supilusikat sojakastet
Valmistamine:
- Sega kausis kokku marinaadi koostisosad. Lisa veiseliha ribad ja vaata, et need oleks korralikult marinaadiga kaetud. Jäta 30 minutiks marineerima.
- Kuumuta wokpannil seesamiõli. Lisa pannile küüslauk ja tšillipipar ning prae kuni muutub kuldseks ja aromaatseks. Lisa suhkur. Lisa veiseliha ning prae nii, et kõik liha oleks korralikult pruunistatud.
- Lisa pannile seesamipasta ning piisavalt vett või puljongit selle vedeldamiseks. Kuumuta pannil 1-2 minutit nii, et veiseliha oleks kastmega kaetud. Maitsesta soola ja pipraga, garneeri tšilli ribadega ning serveeri koos sidruni sektoritega.