veiseliha seesami kastmega
Kõik retseptid Marinaad veiseliha Vietnam Vürtsikad toidud wokiroad

Wokiroog veiselihast seesami kastmega

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Wokiroog veiselihast seesami kastmega retsept on pärit Vietnamist. Veiseliha asemel võib kasutada ka kanafileed või sealiha fileed.

  • 4 portsjonit

Koostis:

  • 450 g veise seljatükki või veisefileed lõigatud ribadeks
  • 15 ml/1 supilusikas seesamiõli
  • 2 küüslauguküünt, peeneks hakitud
  • 2 punast linnusilma tšillit, seemnetest puhastatud ja peeneks hakitud
  • 7,5 ml/1½ teelusikat suhkrut
  • 30 ml/2 supilusikat seesami pastat
  • 30-45 ml/2-3 supilusikat veiselihapuljongit või vett
  • meresool ja jahvatatud must pipar
  • punase tšillipipra ribad garneeringuks
  • 1 sidrun lõigatud sektoriteks serveerimisel

Marinaad:

Valmistamine:

  1. Sega kausis kokku marinaadi koostisosad. Lisa veiseliha ribad ja vaata, et need oleks korralikult marinaadiga kaetud. Jäta 30 minutiks marineerima.
  2. Kuumuta wokpannil seesamiõli. Lisa pannile küüslauk ja tšillipipar ning prae kuni muutub kuldseks ja aromaatseks. Lisa suhkur. Lisa veiseliha ning prae nii, et kõik liha oleks korralikult pruunistatud.
  3. Lisa pannile seesamipasta ning piisavalt vett või puljongit selle vedeldamiseks. Kuumuta pannil 1-2 minutit nii, et veiseliha oleks kastmega kaetud. Maitsesta soola ja pipraga, garneeri tšilli ribadega ning serveeri koos sidruni sektoritega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga