Marengo kana (Chicken Marengo) on Itaalia roog mille nimi on tulnud sellest, et Napoleon Bonaparte sõi seda peale Marengo lahingut.
- 4 portsjonit
Koostis:
- 4 kondita kanarinna fileed
- 1 sibul, peeneks lõigutud
- 1/8 liitrit oliiviõli (8 supilusikat)
- 1/8 liitrit äädikat
- 2 küüslauguküünt, purustatud
- 1/8 liitrit värsket peterselli , hakitud
- 4-5 detsiliitrit tomatipastat
- 1/4 liitrit vett
- 4 portsjonit riisi
Variandid:
Kasutage kanapuljongit vee asemel. Lisage umbes 1/2 spl jagu maitsetaimi, tüümiani ja 1 loorberileht hautisele.
Valmistamine:
- Kõrge servaga pannil pruunista oliiviõlis kanafilee koos sibulaga . Lisa äädikas, küüslauk, petersell, tomatipasta ning soola ja pipart maitse järgi.
- Kata kinni ja hauta umbes 1 tund. Eemaldage liha ja soovi korral kurnake kaste. Pange kurnatud kaste tagasi õrna kuumusega pannile 5ks minutiks.
- Asetage kanaliha serveerimisnõusse ning valage kastet peale, kõrvale lisage riisi.