Hoidise retsept: sibula ja paprika hõrgutis
Koostis:
- 6-8 suuremat sibulat, peeneks hakitud (1 l)
- 4-5 punast paprikat, peeneks hakitud (0,5 l)
- 4-5 rohelist paprikat, peeneks hakitud (0,5 l)
- 1 tass suhkrut
- 1 l äädikalahust (lahjendatud äädikas vastavalt maitsele)
- 4 teelusikat soola
Valmistamine:
- Sega kõik koostisosad kokku ning lase keema minna. Kuumuta aegajalt segades kuni segu on paksenenud ning vähenenud umbes poole võrra, umbes 45 minutit.
- Vala keev segu puhtasse purki jättes ca 1cm jagu ruumi ülemisest servast. Paigalda kaaned ning aseta purk 10 minutiks keevasse vette (alusta ajavõtmist kui vesi on keema hakanud.)*
- Võta purgid veest välja ning lase neil jahtuda.