- Lõhe koogid sidruni jogurti kastmes
- Valmistamisele kulub vähem kui 30 minutit.
- 4 portsjonit
Koostis:
- 450 g nahata lõhefileed, lõigata umbes 1-1,5 cm tükkideks
- 2 (15 cm) pita leiba või 3 viilu saia, rebi väikesteks tükkideks
- ¼ tassi majoneesi
- 1 suur muna, kergelt klopitud
- ½ teelusikat jahvatatud korianderit
- ¼ teelusikat cayenne pipart
- 2 supilusikat hakitud värsket murulauku
- 1½ teelusikat riivitud sidrunikoort
- ¾ teelusikat soola
- 2 supilusikat oliiviõli
- ¾ tassi maitsestamata jogurtit
- 1 teelusikas värsket sidrunimahla
- sidrunisektorid serveerimiseks
Valmistamine:
- Sega kokku lõhefilee, pita (sai), majonees, muna, koriander, cayenne pipar, 1 supilusikas murulauku, 1 teelusikas sidrunikoort ja ½ teelusikat soola. Maitsesta musta pipraga ja vormi sellest 4 umbes 10 cm läbimõõduga kooki.
- Kuumuta õli 30 cm suurusel mittekleepuval pannil üle keskmise kuumseni. Kuumuta kooke pannil neid ühel korral ümber keerates kuni muutuvad kuldseks ja on läbi küpsenud ehk umbes 6 kuni 7 minutit kokku.
- Sega kokku jogurt, sidrunimahl, ülejäänud ¼ teelusikat soola, 1 supilusikas murulauku ja ½ teelusikat riivitud sidruni koort. Serveeri lõhe koogid koos kastmega.
Nipid:
Kui kook ei püsi hästi koos siis võib panna pool lõhefileest köögikombaini ja peenestada ning seejärel segada kokku lõhetükkidega ning vormida koogid. Samuti võib panna nad tunniks külmikusse. Võib lisada ka sinepit, tilli või mõnd vürtsikat kastet jogurtikastmele.