mai 022012
 
 2. mai 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 4.0/7 (3 hinnet)

Andouille ja kana Jambalaya – Andouille And Chicken Jambalaya. Andouille on vürtsikas, teraline suitsuvorst mille valmistamisekson kasutatud sealiha, pipart, sibulat, veini ja maitseaineid. Jambalaya on nimetus toidule, mis tekkis Hispaania kultuuri ja Kariibi saarte põliselanike toitude segunemisel.

  • 10-12 portsjonit

Koostis:

  • 1/2 tassi toiduõli
  • 3 hakitud sibulat
  • 1 tass hakitud paprikat
  • 3 teelusikat soola
  • 1,25 teelusikat cayenne pipart
  • 500 g Andouille vorsti(või mõni muu vürtsikas suitsuvorst); lõigata umbes 0,5 sentimeetrised viilud
  • 250-500 g kanafileed, lõigata kuubikuteks
  • 3 loorberilehte
  • 3 tassi riisi, keskmise tera pikkusega
  • 6 tassi vett
  • 1 tass hakitud rohelist sibulat

Valmistamine:

Lase õli kuumaks suures paksupõhjalises potis. Lisa sibulad, paprika, 2 teelusikat soola ja 1 teelusikas cayenne pipart. Pruunista need tihti segades umbes 20 minutit kuni muutuvad tumepruuniks. Kraabi poti põhja ja külgedelt lahti kõik kleepunud koostisosad. Lisa suitsuvorst ja küpseta aegajalt segades umbes 10-15 minutit ja kraapides lahti põhja ja külgedele kleepunud koostisosad. Maitsesta kana ülejäänud 1 teelusika soolaga ja 1/4 cayenne pipraga. Lisa kana ja loorberilehed potti. Pruunista kana umbes 8-10 minutit vajadusel kraapides põhjast ja külgedelt lahti pruunistatud koostisosad. Lisa riis ja sega 2-3 minutit, et oleks ühtlaselt kaetud. Lisa vesi, sega korralikult segamini ja kata pott kaanega. Küpseta keskmisel kuumusel ja ilma segamata 30-35 minutit kuni riis on pehme. Eemalda pott pliidilt ja hoia 2-3 minutit kaane all. Eemalda loorberilehed. Sega sisse roheline sibul ja serveerige.

 Lisa kommentaar