Wokiroog värsketest aedviljadest küüslauguga – RETSEPT on pärit Vietnamist. (ingl k. Stir-fried greens with garlic)
Lihtne ja maitsev retsept Vietnamist. Wok pannil praadimine annab suurepärase suitsuse maitse rohelisele. Valmistamiseks kasutatakse kõrvitsa vart kuid sobib ka mõni muu tumedam köögivili nagu, tsukiini või kabatšokk.
- 4 portsjonit
Koostis
- 1 kg kõrvitsa vääte või spinatit, lehtkapsast koos juure osaga
- 3 mini tsukiinit, horisontaalselt viilutatud
- toiduõli küpsetamiseks
- 3 väikest küüslauguküünt, purustatud
- 2 supilusikat kalakastet
- 1 sidrun värske mahlana
- sool ja värskelt jahvatatud must pipar
Valmistamine
- Kui kasutad kõrvitsavääte siis eemalda kiuline koor nagu selleril ja lõika varred 8 cm pikkusteks. Lase potis kergelt soolane vesi keema. Pane valmis suurem kauss jääkülma veega. Kupata varsi ja tsukiinisid 3 minutit. Kurna köögiviljad ja pane kohe jääkülma vette , mis peatab nende küpsetamisprotsessi ja jätab neile värske välimuse. Kurna läbi sõela.
- Lase õli wok pannil kuumaks. Lisa pannile küüslauk ja küpseta panni liigutades 1-2 minutit kuni muutuvad kuldseks. Lisa kurnatud köögiviljad ja tsukiini ning küpseta panni liigutades niikaua kuni on korralikult kaetud õli ja küüslauguga. Maitsesta soola ja ohtra pipraga. Lisa kalakaste ja sidrunimahl ning küpseta panni liigutades veel 30 sekundit. Serveeri kohe liha, kala või riisi kõrval.