Kalatoidud Kõik retseptid veinikaste Vürtsikad toidud

Vindine kala

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Vindine kala, ingl. k. Drunken Fish

Koostis:

  • 1,4 kg terve värske valge lihaga kala, sisikond eemaldatud ja puhastatud
  • 2 kuivatatud rohelist piprakauna (ancho chiles)
  • või ½ teelusikat purustatud punast pipart
  • 1/3 tassi kuiva punast veini
  • ½ tassi sibulat, hakitud, (umbes 1 keskmine sibul)
  • 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
  • 2 supilusikat oliivi või muud toiduõli
  • 3 keskmist tomatit, kooritud, hakitud ja seemned eemaldatud
  • 1/3 tassi vett
  • 1/4 tassi peterselli, tükeldatud
  • 1 teelusikas suhkrut
  • ½ teelusikat soola
  • ½ teelusikat oreganot (e. punet), kuivatatud ja purustatud
  • 1/4 teelusikat köömnepulbrit
  • sool ja pipar
  • ½ tassi paprikaga täidetud oliive, viilutatud
  • 1 supilusikas kapparit (soovi korral)

 Valmistamine:

  1. Sulata üles kala kui on külmutatud. Lõika kuivatatud piprad lahti ja eemalda vars ning seemned. Lõika piprakaunad väikesteks tükkideks ja pane väiksemasse kaussi ning vala peale keev vesi. Tõsta kõrvale 45-60 minutiks ja seejärel vala vesi ära ja kuivata. Pane piprakauna tükid blenderisse ja lisa ka vein. Mikserda kuni on peaaegu ühtlane segu.
  2. Keskmises potis kuumuta õlis sibul ja küüslauk kuni muutuvad pehmeks kuid mitte pruuniks. Lisa potti veini ja piprakauna segu (või purustatud punane pipar ja vein), tomatid, 1/3 tassi vett, petersell, suhkur, sool, oregano ja köömnepulber. Lase keema ning keera seejärel kuumust vähemaks. Kata kaanega ja lase haududa 5 minutit.
  3. Vahepeal aseta kala õlitatud või võitud ahjuvormi. Maitsesta kala seest soola ja pipraga. Lisa viilutatud oliivid ja kappar potis olevasse segusse, sega läbi ja vala kalale peale. Kata ahjuvorm kinni ja küpseta ahjus eelkuumutatud 175-180C kraadini 45-60 minutit või kuni kala on küps.
  4. Ettevaatlikult tõsta kala serveerimisalusele ja serveeri koos järele jäänud kastmega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga