Täidetud veiseliha rullid kastmega – RETSEPT
Kishkakon Stuffed Beef Rolls & Gravy. Kishkakon(Kiskakon) – Põhja Ameerika indiaanihõim, elasid Ottawa jõe äärses piirkonnas Kanadas.
Koostis:
- 2 suurt kondita veiseliha lõiku
- Sool ja pipar
- 8 supilusikat sinepit
- 8 peekonilõiku , lõika pooleks
- 2 keskmist sibulat, hakitud
- 1/2 tassi peterselli lehti
- 8 poolikut hapukurki (marineeritud)
- 4 supilusikat õli
- 3 tassi külma vett
- 1 teelusikas soola
- 1 telusikas pipart
- 2 supilusikat jahu
- röstsaia suurune suletav kilekotike
- hambaorgid
Valmistamine:
Tambi veiseliha kuni on umbes 1/4 endisest paksusest. Lõika iga lihatükk 4ks võrdseks tükiks. Raputa peale kergelt soola ja pipart. Kata iga tükk sinepiga (1 teelusikas). Pane poolik peekoniriba iga lihatüki keskele. Raputa peale hakitud sibulat ja peterselli. Pane poolik hapukurk iga lihatüki serva ja rulli lihatükk kokku. Keera teine peekoni riba pool ümber liharulli ja kinnita hambaorgiga. Lase õli pannil kuumaks. Küpseta rulle keskmisel kuumusel kuni lähevad pruunikaks. Lisa vett, 1 teelusikas soola, 1 teelusikas pipart ja kuumuta kuni keemiseni. Keera kuumust vähemaks. Pane kaas pannile ja ja küpseta kerge kuumusega 45 minutit. Võta liharullid pannilt ja hoia soojas.
Kastme valmistamine:
Lisa pannile vett, et oleks umbes ühe tassi jagu. Miksi kokku 2 teelusikat jahu ja külma vett suletud kilekotis kuni on hästi segunenud. Lisa see pannile ja lase keema. Sega kastet pidevalt kuni valmimiseni. Sreveeri veiseliharulle kastmega kaetult.