Röstitud tomati ja riisi vormiroog juustuga retsept.
- 4 portsjonit
- valmistamisaeg 30 minutit
Koostis:
- 400 g kirsstomateid
- 2 sibulat, hakitud
- 1½ teelusikat kuivatatud oreganot
- 1 supilusikas oliiviõli
- 250 g , kiiresti küpsevat pikateralist riisi
- 1 liiter kuuma köögiviljapuljongit
- 200 g cheddar juustu (9-12 kuud laagerdunud), riivitud
- 2 avokaadot, viilutatud
- 3 väikest kimpu erinevaid ürte (nt. murulauk, petersell ja münt)
- 1 beebi rooma salat
- ühe sidruni mahl
Valmistamine:
- Kuumuta ventilaatrorežiimil 180C elektriahi/200C gaasiahi (asend 6). Rösti tomateid küpsetusplaadil 15 minutit. Võta ahjust välja.
- Pruunista potis õli sees sibulad ja oregano. Sega juurde riis ja puljong ning keeda 15 minutit. Sega juurde enamus juustu ja tomatid. Pane see ahjuvormi ning kata pealt ülejäänud juustu ja tomatitega ning grilli ahjus 2 minutit. Sega eraldi kausis kokku avokaado, ürdid, hakitud rooma salat ja sidrunimahl ning serveeri riisivormi kõrval.