Kõik retseptid pitsapõhi pitsapõhi

Polenta pitsapõhi

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Koostis:

  • 1 supilusikas aktiivset kuivpärmi
  • 1 supilusikas odra maltoosa ekstrakti
  • 1 tass sooja vett
  • 3/4tassi mannat
  • 1 tass jahu
  • 3/4 tassi polenta/maisijahu
  • 1 teelusikas soola
  • 3 supilusikat extra virgin oliiviõli

Valmistamine:

  1. Suures kausis või elektrimikseris lahusta pärm ja maltoosa soojas vees. Lisa manna, jahu, polenta, sool ja oliiviõli. Säga hästi läbi. Sõtku tainast kuni see muutub läikivaks ja ühtlaselt segunenud massiks. Vajadusel lisa jahu. Pane tainas kergelt õlitatud kaussi ja kata toidukilega ning lase kerkida kaks korda suuremaks umbes 2 tundi.
  2. Kui tainas on kerkinud vajuta see alla ning rulli suur pitsapõhi. Tõsta see küpsetusplaadile või pitsapannile. Kata meelepärase pitsakattega ning küpseta eelkuumutatud ahjus 220C kraadi juures 20-25 minutit. Eriti hea on koos röstitud köögiviljadega.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga