See on traditsiooniline Briti retsept austrite küpsetamiseks vürtsikas kastmes ühe oma kesta poole sees koos peekoni ja juustuga. Austrid Kirkpatrick moodi on tuntud ka kui austrid Kilpatrick moodi. See on suurepärane isutekitaja või kõrvalroog jõulude ajal või aastavahetusel.
Koostis:
- 12 suurt ja värsket austrit koos kestaga
- ½ sidrunit lõigatud sektoriteks
Kirkpatrick kastmele
- 1 supilusikas päevalilleõli
- 4 peekonitükki ilma kamarata
- tükike võid
- 1 väike punt rohelist sibulat, väga peeneks hakitud
- 2 supilusikat Worcestershire kastet
- 1 supilusikas tomatiketšupit või -pastat
- 4 tilka Tabasco kastet
- 50g riivitud juustu
Valmistamine:
Kuumuta õli mittekleepuval pannil ja seejärel lisa peekon ning prae 2 minutit mõlemalt poolt või kuni muutub kergelt pruunikaks. Eemalda peekon pannilt ja aseta kõrvale majapidamispaberile, et kuivatada. Sulata või samal pannil ja prae sibulat sageli segades 2 minutit või kuni on muutunud pehmeks. Võta pann kuumuse pealt ja sega sisse Worcestershire kaste, tomati pasta/ketšup ja Tabasco kaste. Sega kuni on korralikult segunenud ja aseta kõrvale. Ava austrid ja pane liha ning kõik vedelik sügavamasse kesta poolde. Paiguta austrid küpsetusalusele ja kasta lusikaga peale osa kastet. Lõika peekon väiksemateks tükkideks ja aseta austritele ning puista üle riivjuustuga. Pane küpsetusplaat ahju ja küpseta kuuma grillrezhiimiga 2 minutit või kuni austrid on küpsed ja kate on sulanud ning mullitab. Serveeri kuumalt koos sidrunisektoritega.