- 5 portsjonit.
Koostis:
- 900 g angerjat
- 2/3 tassi haktud sibulat
- 3 supilusikat riivitud ingverit
- 2 supilusikat värsket sidrunimahla
- 2 teelusikat soola
- 2 tassi kookospiima
- 1 tass kookospähkli kreemi (tihkem kui piim)
- ½ teelusikat naatriumvesinikglutamaati või aji-no-moto
- 1 suur terav piprakaun (soovi korral)
Valmistamine:
- Kasuta angerja puhastamiseks tuhka. Hõõru angerjat tuhaga ja seejärel pese, kaks korda. Puhasta sisikonnast ja pese uuesti. Lõika 5 cm tükkideks. Sega potis kokku angerjatükid 2 tassi kookospiimaga, hakitud sibula, ingveri, sidrunimahla, soola, glutamaadi ja piprakaunaga. Lase keema ja vähenda kuumus keskmise peale 15ks minutiks. Lisa 1 tass kookospähkli kreemi ja lase 20ks sekundiks keema. Võta tulelt ja serveeri koos riisi ja finadene sojakastmega.
- NB: See roog on väga suure küllastanud rasva sisaldusega. Rasvasisalduse vähendamiseks võite asendada kookose kreemi kookose piimaga. Kuna roog on väga rasvane siis tuleks seda süüa harva.
Toiteväärtus portsjoni kohta:
Kaloreid 724 kcal, süsivesikuid 11 gm, rasva kokku 61 gm, rauda 3.6 mg, küllastunud rasva 39 gm, kaltsiumi 67 mg, kolesterooli 228 mg, vitamiin A 8045 IU, naatriumi 749 gm, vitamiin C 8.4 mg, proteiine 38 gm