Ancho tšillipipar on terved kuivatatud piprakaunad. Ancho tähendab “lai” Hispaania keeles
ja on tegelikult kuivatatud poblano pipar . Poblano pipar on mahe tšillipipar ning pärineb Puebla osariigist Mehhikost . Punanae poblano on märgatavamalt vürtsikam kui vähem küps roheline poblano. Kuigi poblanol on suhteliselt mahe maitse või vahel ootamatult juhtuda sekka ka mõni vürtsikam. Erinevad kaunad samal taimel võivad olla erineva vürtsikuse astmega.
Mitte küps poblano on tumeroheline kuid küpsena muutub tumepunaseks ja peaaegu mustaks.
Toidu valmistamisel kasutatakse seda kuivatatuna, kaetuna klopitud munaga ja praetuna, täidetuna või mole kastmes.
Peale röstimist (hõlbustab kileja naha eemaldamist) ja naha eemaldamist säilitatakse poblano pipraid purgis või sügavkülmutatakse. Õhukindlana hoides säilivad need mõned kuud. Kui kuivatatakse siis saab poblanost avatud südamekujuline kaun mida nimetatakse ancho tšilliks (tähendab “lai” Hispaania keeles). Seda tavaliselt jahvatatakse pulbriks mida kasutatakse mitmete toitude maitsestamisel.
Retseptid ancho tšilliga (poblano pipraga)
[display-posts tag=”ancho-tšilli,ancho-tšillipipar,ancho”]
…