Amiši Pikkpoiss ehk hakklihapäts
Koostis:
- 1 muna
- ½ tassi magustamata kondents piima
- ½ supilusikat salvei puru
- 1 supilusikas soola
- ½ supilusikat musta pipart
- 450-500 g veisehakkliha
- 1 tassi kreekeripuru (küpsise)
- 3/4 tassi riivitud Šveitsi juustu
- 1/4 tassi peeneks hakitud sibulat
- 2-3 peekoniriba, lõigata 2,5 cm tükkideks
Valmistamne:
Kuumuta ahi 175C kraadini. Klopi muna suuremasse kaussi. Lisa kondents piim, salvei, sool ja pipar ning sega läbi. Lisa hakkliha, kreekeripuru, ½ tassi juustust ja sibulad. Sega korralikult läbi. Vormi pikkpoiss ja pane küpsetusvormi. Laota peekonilõigud pikkpoisi peale. Küpseta 40 minutit. Raputa ülejäänud riivjuust pikkpoisi peale ja küpseta veel 10 minutit.