Mugulseller (Apium graveolens var. rapaceum) nimetatakse vahel ka sellerijuureks on juurvili,
mis kasvab metsikult ning kasvatatakse ka palju kultuurtaimena Vahemere piirkonnas ja Põhja-Euroopas. Kultuurtaimena kasvatatakse veel Põhja-Aafrikas, Edela-Aasias ja Põhja-Ameerikas.
Mugulseller on söödav toorelt ja küpsetatult ning maitse on sarnane sellerile. Seda võib praadida, hautada, blanšeerida või püreestada. Tükeldatud mugulsellerit lisatakse suppidele, ühepajatoitudele, vormiroogadele ja muudele hõrgutistele. Vastupidiselt teistele köögiviljadele sisaldab see vähe (5-6%) tärklist.
Kaubandusliku välimuse ja omadused säilitab juurvili 3-4 kuud kui on säilitatud 0°C-5°C juures ning pole lastud ära kuivada.
Retseptid ja postitused mugulselleriga
[display-posts tag=”mugulseller”]
…