maitsesegud ja vürtsisegud toidu töötlemine

Küpsetuspulber

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Küpsetuspulber  on  küpsetamisel  kasutatav sünteetiline parandav-koostisosa, mille eesmärk on kiirendada  taigna  kerkimist. 

Küpsetuspulber on tavaliselt valge ja väga peene struktuuriga pulber.  Küpsetuspulber koosneb peamiselt aluselisest  söögisoodast  , happelises  naatriumpürofosfaadist  – mille  E-kood  on E450 – ja  tärklisest  .  Säilivuse ja maitse parandamiseks võib kasutada ka teisi aineid.

Liigne küpsetuspulbrid kasutamine võib värvida küpsetise pruunikasroheliseks.  Kui taignasse pannakse happelisi materjale nagu hapupiima või puuviljamahla , võib küpsetuspulbri asemel kasutada ka söögisoodat .  Koguseliselt söögisooda vastab kahele osale küpsetuspulbrile.

Retseptid jamuud  postitused küpsetuspulbriga

[display-posts tag=”küpsetuspulber”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga