Tex-Mex munaroog
Kõik retseptid omlett Tex-mex

Tex-Mex munaroog

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Tex-Mex munaroog – RETSEPT

  • Valmistamisaeg 25 minutit
  • 2 portsjonit.

Koostis:

  • Küpsetussprei
  • 4 muna
  • 2 supilusikat rasvavaba piima
  • 1/4 teelusikat jahvatatud musta või valget pipart
  • 1/8 teelusikat soola
  • ½ tassi konserveeritud musti ube, loputatud ja kuivatatud
  • 1/4 tassi chunky salsa kastet
  • 1/3 tassi hakitud tomatit (1 väike)
  • 2 supilusikat maitsestamata jogurtit
  • 1 supilusikas värsket hakitud korianderit
  • Värskeid korianderi varsi  (soovi korral)
  • 1/4 tassi pudiks tehtud queso fresco toorjuustu või Monterey Jack juustu (või muud kreemjat väherasvast ja vähese kalorsusega toorjuustu)
  • Laimi lõigud (sektorid), (soovi korral)

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi 205C kraadini. Kata ümmargune küpsetusvorm kergelt küpsetus sprayga ja aseta kõrvale. Keskmises kausis klopi kahvli või vispliga kokku munad, piim, pipar ja sool kuni on segunenud kuid mitte vahutav.
  2. Vala ettevaatlikult klopitud segu vormi. Aseta küpsetusvorm ahjurestile ja küpseta umbes 10 minutit või kuni munasegu on tahenenud kuid veel pealt läikiv.
  3. Vahepeal väiksemas potis sega kokku oad ja salsa kaste. Küpseta madalal kuumusel aegajalt segades kuni on ühtlaselt kuum.
  4. Lõika küpsetatud munasegu neljaks sektoriks. Kata oa ja salsakastme seguga, tomati, jogurti ja korianderilehtedega. Soovi korral lisa ka korianderivarred. Serveeri koos juustu ja soovi korral ka laimisektoritega.
  • Roog sisaldab portsjoni kohta: 244 kalorit, kokku 12 g rasva (4 g küllastunud rasvasid), 429 mg kolesterooli, 696 mg soodiumi, 16 g süsivesikuid, 3 g kiudaineid, 19 g proteiine.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga