- koguseks on 6 supilusikat
Küüslaugu röstimine muudab täielikult selle maitset.
See jääb ikkagi teravamaitseliseks kuid teravus on tublisti pehmenenud. Kasuta küüslaugupastat suppides, koos kartuliga, kastmetes või garneeringuna. Samuti võib määrida praeleivale, röstsaiale või kreekerile. Täidiseks kanale, kalale, lihale või köögiviljadele. Paremaks säilitamiseks tuleks hoida pastat väikses suletud anumas ja peale valada veidi oliiviõli. Säilib kuni 3 nädalat külmikus või kuitahes kaua sügavkülmas. Ära kunagi hoia toatemperatuuril – peab sälitama külmas.
- 3 tervet küüslaugumugulat
- 3 supilusikat oliiviõli, pluss natuke lisaks
- Seadista ahjurest keskmisele kõrgusele ja eelkuumuta ahi 190°C kraadini. Kata väikem küpsetusplaat fooliumiga.
- Lõika ära küüslaugumugula ülemine osa (ca 1/4 mugulast nii, et küüslauguküünetest on ka osa ära lõigatud). Pane küüslaugud fooliumile nii, et lõigatud osa jääb üles poole. Vala ettevaatlikult umbes 1 teelusikas oliiviõli küüslaugu lõigatud osa peale. Rösti umbes 30 – 40 minutit või kuni mugulad tunduvad pehmed kui õrnalt pigistada (suurematel mugulatel võtab kauem aega).
- Kui küüslauk on piisavalt maha jahtunud tükelda mugul küünteks ning pigista küüslauk taldrikule. Kasuta kahvlit, et küüslauku purustada samal ajal lisa ülejäänud õli sellele. Kasuta kas kohe või säilita külmikus.