toidu töötlemine toiduõli

Küpsetussprei

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Küpsetussprei on sprei (pihustama, piserdama), mis on valmistatud õlist kui määrdeaine,

letsitiinist kui emulgaator ning propellandist (aerosooli moodustav gaas) nagu toidukõlblik alkohol dilämmastikoksiidsüsihappegaas või propaan. Küpsetussprei on rakendatav pannide ja muude köögitarvikutel, et vältida toidud kleepumist. Traditsiooniliselt kasutatakse võid, margariini, rasva või toiduõli valatuna või hõõrutuna toidunõudele. Enamus küpsetusspreisid sisaldavad vähem kaloreid portsjoni kohta kui toiduõli sest seda kulub palju õhem kiht. USA seadused lubavad paljudel toodetel panna siltidele “null-kalorit” (zero-calorie); Suur Britannia küpsetusspreid peavad sisaldama “vähem kui 1 kalor portsjoni kohta”. Populaarsed USA brändid on Pam ja Crisco. Neid on saadaval hariliku toiduõli, või ja oliiviõli maitsega.

Küpsetusspreid saab kasutada ka muul otstarbel. Kleepuvad kommid, mida müüakse kommiautomaadis on tihti kaetud sellega, et vältida kokkukleepumist. Spreiga võib katta ka mõõtetopsi, et sealt oleks sisu nagu mesi parem välja valada. Köögivilju kaetakse spreiga enne maitsestamist, et maitseaine kleepuks paremini külge.

Küpsetussprei retseptides

[display-posts tag=”küpsetussprei”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga