- 8 portsjonit.
Koostis:
- 0,9-1 kg hiidlesta, lõika 2-3 cm kuubikuteks
- 8 grillvarrast
- 1 supilusikas tšillipulbrit
- 4 supilusikat rasvavaba Itaalia salatikastet
- 2 küüslauguküünt, kergelt purustatud
Laimi-avokaado salsa
- ½ avokaadot, keskmised kuubikud
- 1 suur tomat, keskmised kuubikud
- ½ punast sibulat, keskmised kuubikud
- 1 jalapeno pipar, seemned eemaldatud, keskmised kuubikud
- 1 laim, mahlaks pressitud
- 1 küüslauguküüs, peeneks hakitud
- 2 supilusikat värsket korianderit, peeneks hakitud
- sool ja pipar maitse järgi
Valmistamine:
- Sega kausis kokku tšilli pulber, salatikaste ja küüslauk. Pane kalatükkid kaussi ja hõõru kergelt seguga kokku. Pane kauss kalaga 1-2 tunniks külmakammi marineeruma.
- Torka umbes 5-6 kalatükki igasse vardasse. Grilli vardaid kergelt õlitatud ja keskmise kuumusega grillil aegajalt külge keerates kuni mahlad on välja 8-15 minutit olenevalt kala pehmusest.
- Laimi-avokaado salsa valmistamiseks pane pool laimi mahlast , küüslauk, jalapeno pipar ja sibul kaussi ning sega kokku. Lisa avokaado, tomat ja koriander ning sega õrnalt, et mitte avokaadot lömastada. Maitse ja lisa veel laimimahla, soola ja pipart kui vajalik. Hoida jahedas.
- Aseta iga varras eraldi taldrikule, eemalda varras ja lisa kõrvale laimi-avokaado salsa.