Jõuluroad kartulid Kõik retseptid Pidulikud road Piduroad Praed

Ahjukartulid

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Ahjukartulid on suurepärane lisa peolauale. Jättes kartulid suuremateks tükkideks on neid palju kergem hoida krõbedate ja kuumadena.

  • 8 portsjonitahjukartulid
  • Valmistamisaeg 20 minutit pluss 1 tund ahjus
  • 169 kcal, 9g rasva, 4g küllastunud rasvu portsjoni kohta
  • Ei sobi sugavkülmutamiseks

Koostis:

  • 16 keskmist kartulit, kooritud ja pooleks lõigatud
  • 140g searasv või hanerasva või päevalilleõli
  • 1 küüslaugumugul, pooleks lõigatud (soovi korral)

Valmistamine:

  1. Pane kartulid pannile külma soolasesse vette ning lase keema. Keera kuumus madalaks ning kuumuta täpselt 5 minutit. Kurna kartulid õrnalt raputades ning jäta 10 minutiks kuivama.
  2. Kuumuta ahi ventilaatorrežiimil 180C/elektri või 200C/gaasi (6). Kuumuta rasv suuremas tugevas ahjuvormis pliidil kuumaks. Aseta kartulid ettevaatlikult ühes kihis rasva sisse ning jäta 1 minutiks, et hakkaks muutuma krõbedaks. Keera kartuleid kuni on üleni rasvaga kaetud ning seejärel pane ahju. Lase segamatult küpseda 40 minutit ning keera kartuleid uuesti ning lisa küüslauk soovi korral. Küpseta veel 20 minutit või kuni kartulid on krõbedad ja kuldpruunid.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga