Lihtne pasta kastme retsept.
Koostis:
- Oliiviõli
- 1 keskmine sibul (hakitud)
- 2 küüslauguküünt (hakitud)
- 1 sellerivars (hakitud)
- 1 porgand (hakitud)
- Meresoola ja värskelt jahvatatud musta pipart
- 2 l purustatud tomateid (tomatipastat)
- 2 kuivatatud loorberilehte
- 4 supilusikat ilma soolata võid (soovi korral)
Valmistamine:
- Kuumuta suures kastrulis õli keskmise kuni kõrge kuumuseni. Lisa sibulad ja küüslauk ning kuumuta kuni muutuvad pehmeks ja läbipaistvaks, umbes 5 kuni 10 minutit. Lisa seller ja porgand ning maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta kuni kõik juurviljad on pehmed, umbes 5 kuni 10 minutit.
- Lisa tomatid ja loorberilehed ning kuumuta ilma kaaneta madalal kuumusel umbes 1 tund või kuni segu muutub paksuks. Eemalda loorberilehed ja maitsesta veelkord vajadusel. Kui kaste on maitstes hapu siis lisa ilma soolata võid ühe supilusika kaupa, et maitseid tasakaalustada.
- Lisa ½ tomatikastet köögikombaini ning mikserda ühtlaseks seguks. Jätka samamoodi ülejäänud tomatikastmega. Serveeri koos al dente valmistatud spagettidega ning riivi peale rohkelt parmesani juustu.
NB: Kui sa ei kasuta korraga ära kogu kastet siis lase sel täielikult jahtuda ning vala see säilitusanumatesse ning võid seda säilitada sügavkülmas kuni 6 kuud.
Mõtlesin, et panen ka vähe viinerit juurde.