maitseained ja vürtsid maitsesegud ja vürtsisegud

Kumariin

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Kumariin on heterotsükliline ühendSee on värvitu aine millel on iseloomulik lõhn, mis meenutab heina lõhna. Selle keemiline valem on C 9 H 6 O 2 .

Kumariin
Kumariin

Kumariini esineb väga paljudes taimedes ja nende eeterlikes õlides (nt valges ja kollases mesikas, lõhn- ja maarjaheinas).

Kagu-Euroopas, eriti Kreekas , Küprosel ja Lõuna- Bulgaarias magusate küpsetiste maitsestamiseks kasutatakse mahlebi -nimelist vürtsi, kus on kumariini. Seda on võimalik saada Prunus mahaleb seemnest, mis kasvab Lähis-Idas ja Ida- ja Kesk-Euroopas. Seda kasutatakse ka napsude valmistamisel.

Kumariini kasutamist toiduainena on püütud piirata.

Retseptid ja postitused kumariiniga

[display-posts tag=”kumariin”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga