apr. 012012
 
 1. apr. 2012  Postitas  Lisa kommentaar
Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 5.0/7 (1 hinne)

Kaheksajalad küüslaugukastmes on tõeliselt eksootiline roog millega oma külalisi üllatada.

  • 6-8 portsjonit
  • Ettevalmisaeg 10 min
  • Küpsetusaeg 1,5 tundi

Koostis:

  • 1 sibul sektoriteks lõigatud
  • 1 tl nelgi terasid
  • 2 l vett
  • 500 g kaheksajalga (liha peaks enne küpsetamist vähemalt 48 tundi külmikus hoidma, et liha pehmemaks muutuks )
  • 6 spl extra virgin oliiviõli
  • 2 küüslaugu küünt purustatud
  • 4 spl hakitud peterselli
  • 1 tl valge vein äädikat
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

  1. Aseta sibul, nelk ja 1 spl soola suurde kastrulisse ja lisa vesi. Oota kuni vedelik keema läheb. Siis võta kaheksajalg ja kasta seda 4 korda keevasse vette, selleks kasuta toidutange. Lase vesi alati keema minna, enne kui kaheksajala vette kastad. Keeva vette kastmine aitab liha pehmeks muuta.
  2. Vähenda kuumust ja keeda kaheksajalga umbes tund, seejärel vaata, kas liha on pehme. Kui vajalik, keeda veel 15-20 min. Jäta kaheksajalg koos vedelikuga jahtuma, siis kurna  ja lõika kaheksajalg  suupärasteks tükkideks ja aseta mittemetallist kaussi.
  3. Sega oliiviõli küüslaugu, peterselli, veiniäädikaga ning lisa maitse järgi soola ja pipart. Vala segu kaheksajalale, sega korralikult, kata kauss kilega ja pane külmikappi mõneks tunniks või ööseks.
  4. Serveeri kaheksajalga leival.

 Lisa kommentaar