Portabella seened vorsti ja punase pipra täidisega.
Kolm portsu.
Koostis:
- 2 teelusikat oliiviõli
- 4 vorstikest
- ½ Hispaania sibulat õhukeseks viilutatud (või muu mahedam sibul)
- 1 punane pipar õhukesks viilutatud
- 3 portabella seene kübarat (e. suur aedšampinjon)
- Sool ja pipar
- Mozzarella ja Cheddar juustu (riivitud)
- Värsket hakitud peterselli
Valmistamine:
- Pane suurem pott kuumusele ning piserda sellele oliiviõli ning kuumuta kuni hakkab suitsema.
- Kasutades teravat nuga eemalda vorstikestelt nahk ning puista liha pannile. Pruunista liha segades puulusikaga.
- Lisa sibulad ja punane pipar ning prae kõrgel kuumusel kuni on pruunistunud ja kergelt kõrbenud.
- Puhasta ja pese seenekübarad. Puhasta kübar lusikaga eoslehtedest ning pane kübarad fooliumiga kaetud küpsetusalusele.
- Raputa neile soola ja pipart ning seejärel lisa lusikaga vorsti ja punase pipra segu kübarasse.
- Piserda oliiviõli ja vala umbes 3 supilusikat seente alla, et väktida nende kuivamist ja alusele kleepumist.
- Küpseta ahjus 175-180 C kraadi juures umbes 5 minutit. Võta ahjust välja ning puista iga seene peale juustu.
- Pane tagasi ahju grilli alla ning kuumuta 3-5 minutit või kuni kogu juust ilusti mullitab.
- Lõpuks puista peale hakitud peterselli ning serveeri kohe.