Isevalmistatud vorstid jõhvikatega jõululauale – RETSEPT
- 8 portsjonit
- Valmis 60 minutiga
- 167 kcal, 13 rasva, 4g küllastunud rasvu portsjoni kohta
- Sobib sügavkülmutamiseks (küpsetamata kujul)
Koostis:
- 1 sibul, peeneks hakitud
- 25g võid
- 2 viilu saia, pudistada saiapuruks
- 200g vorstiliha
- 1 õun, kooritud ja riivitud
- 200g jõhvikaid
- 50g pistaatsiaid
- 4 salveilehte, peeneks viilutatud
- ½ teelusikat kokkumiksitud vürtse
- loorberilehti serveerimisel (soovi korral)
Valmistamine:
- Kuumuta ahi ventilaatorrežiimil 180C/elektri või 200C/gaasi (6). Kuumuta sibulad koos võiga kuni muutuvad pehmeks kuid mitte veel pruuniks. Lisa saiapuru ning sega kuni on endasse imenud kogu ülejäänud või. Jäta segu jahtuma.
- Lisa kaussi võiga kuumutatud sibulad, vorstiliha, õun, jõhvikad, pistaatsiad, salveilehed ja vürtside segu. Sega hästi läbi ja vormi segust pallid. Võid ka segu kinni katta ja külmutada päev enne küpsetamist.
- Küpsetamiseks aseta pallid küpsetusplaadile ning küpseta paar korda palle keerates ahjus 40 minutit kuni on üleni pruuniks muutunud. Viimaseks 10ks minutiks ahjus lisa loorberilehed.