Kiirtoidurestoran USAs El Pollo Loco hääldatakse “L-Po-yo Lo-co” hispaania keeles tähendab see “pöörane kana.” Restoran avati 1975 aastal Mehhikos kui teeäärne kanalett ja muutus kiirelt edukaks Mehhikos ning hiljem USAs.
- 4-6 portsjonit
Koostis:
- 1 terve kana lõigatud 4-6 tükiks või koivad, kintsud
- 2 tassi vett
- 1 teelusikas laimimahla
- 2 supilusikat ananassimahla
- 1 küüslauguküüs (hakitud)
- 4 teelusikat soola
- 2 teelusikat pipart
- 1 näputäis safrani pulbrit
Valmistamine:
- Lisage blenderisse vesi, küüslauk, sool, pipar, ja safran ning segage suure kiirusega 15-20 sekundit. Lisage laimi- ja ananassimahl segule ning segage veel lisaks 5 sekundit.
- Valage segu kaussi. Lisage kana marinaadi ning jätke sinna 1 tunnniks.
- Vahepeal valmistage ette grill.
- Küpsetage kana grillil madalama kuumusega umbes 45 minutit või kuni kananahk muutub kuldseks ja krõbedaks. Keerake kana aegajalt küpsetamise ajal. Ärge laske tulel kana mustaks kõrvetada enne kui seest on läbi küpsenud.