vorstid jõhvikaga
60 minuti roog Kõik retseptid Kõrvalroad Pidulikud road Piduroad vorstid

Isevalmistatud vorstid jõhvikatega

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Isevalmistatud vorstid jõhvikatega jõululauale – RETSEPT

  • 8 portsjonit
  • Valmis 60 minutiga
  • 167 kcal, 13 rasva, 4g küllastunud rasvu portsjoni kohta
  • Sobib sügavkülmutamiseks (küpsetamata kujul)

Koostis:

  • 1 sibul, peeneks hakitud
  • 25g võid
  • 2 viilu saia, pudistada saiapuruks
  • 200g vorstiliha
  • 1 õun, kooritud ja riivitud
  • 200g jõhvikaid
  • 50g pistaatsiaid
  • 4 salveilehte, peeneks viilutatud
  • ½ teelusikat kokkumiksitud vürtse
  • loorberilehti serveerimisel (soovi korral)

Valmistamine:

  1. Kuumuta ahi ventilaatorrežiimil 180C/elektri või 200C/gaasi (6). Kuumuta sibulad koos võiga kuni muutuvad pehmeks kuid mitte veel pruuniks. Lisa saiapuru ning sega kuni on endasse imenud kogu ülejäänud või. Jäta segu jahtuma.
  2. Lisa kaussi võiga kuumutatud sibulad, vorstiliha, õun, jõhvikad, pistaatsiad, salveilehed ja vürtside segu. Sega hästi läbi ja vormi segust pallid. Võid ka segu kinni katta ja külmutada päev enne küpsetamist.
  3. Küpsetamiseks aseta pallid küpsetusplaadile ning küpseta paar korda palle keerates ahjus 40 minutit kuni on üleni pruuniks muutunud. Viimaseks 10ks minutiks ahjus lisa loorberilehed.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga