Taco Bell’i ülim burrito (Taco Bell Burrito Supreme) on väga nõutud burrito retsept Ameerika Ühendriikides.
- 8 burritot
Koostis:
- 450 g veisehakkliha
- 1/4 tassi jahu
- 1 supilusikas tšillipulbrit
- 1 teelusikas soola
- ½ teelusikat kuivatatud ja hakitud sibulat
- ½ teelusikat paprikapulbrit
- 1/4 teelusikat sibulapulbrit
- näputäis küüslaugupulbrit
- ½ tassi vett
- 450 ml konserveeritud keedetud ube
- 8 25 sentimeetrist (10 inch) jahust tehtud tortillat
- ½ tassi enchilada kastet
- 3/4 tassi hapukoort
- 2 tassi tükeldatud salatilehti
- 2 tassi tükeldatud cheddari juustu
- 1 keskmine tomat, hakitud
- ½ tassi hakitud sibulat
Valmistamine:
- Pane 8 esimest koostisosa keskmisse kaussi. Sõtku koostisosad käsitsi hakklihaga segamini.
- Lisa haklihasegu koos veega keskmisel kuumusel pannile. Sega puulusikaga korralikult läbi ja tükeldades liha küpsemise ajal. Kuumuta 5-6 minutit või kuni muutub pruuniks.
- Kuumuta ubasid mikrolaineahjus kuni 90 sekundit.
- Pane tortillad taldrikule ja kata toidukilega. Kuumuta tortillasid 30 – 45 sekundit mikrolaineahjus.
- Jaga burritode vahel kõigepealt oad asetades umbes 1/4 tassi ube iga kuumutatud tortilla keskele. Jaga hakklihasegu kaheksaks ja pane ubade peale tortilladel ning seejärel vala umbes 1 supilusikas enchilada kastet üle liha.
- Määri umbes 1½ supilusikat hapukoort igale tortillale. Pane soovitud koguses salatilehti, juustu, tomatit ja sibulat tortillale.
- Täida endale lähim tortilla külg täidisega. Voldi burrito kokku keerates burrito alumise serva järgmise voldi vahele, et sisu välja ei tuleks. Üks ots jätke avatuks. Korda seda ülejäänud tortilladega ning serveeri kohe.
soovitan soojalt selle jahu ja vee lisamise ära jätta