Koriander on aedkoriandri (Coriandrum sativum) seemnetest saadav vürts, mida kasutatakse toitude valmistamisel.
Aedkoriandri seemned kuuluvad maailma vanimate teadaolevate vürtside hulka. Taime kasvatati juba 3500 aastat tagasi ja 1400 eKr on tõendeid selle kohta, et vanad kreeklased kasutasid seda ravimina. Roomlased kasutasid koriandriseemneid liha säilitamiseks.
Terved või jahvatatud koriandriseemned sobivad väga paljude toitude maitsestamiseks, nagu kalale ja mereandidele, lihatoitudele, riisi– ja muna– ja kartulitoitudele, juustudele, marinaadidele, kookidele, küpsistele, piparkookidele. Koriandriseemned on ka tuntud maitseainesegude karripulbri ja garam masala koostises.
Allolevas videos õpetatakse kuidas õigesti korianderit hakkida.
Retseptid korianderiga
[display-posts tag=”koriander” orderby=”rand” posts_per_page=”20″]
…