maitseained ja vürtsid maitsesegud ja vürtsisegud

Kumariin

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse
VN:F [1.9.22_1171]
Hinnang: 5.0/7 (1 hinne)

Kumariin on heterotsükliline ühendSee on värvitu aine millel on iseloomulik lõhn, mis meenutab heina lõhna. Selle keemiline valem on C 9 H 6 O 2 .

Kumariin
Kumariin

Kumariini esineb väga paljudes taimedes ja nende eeterlikes õlides (nt valges ja kollases mesikas, lõhn- ja maarjaheinas).

Kagu-Euroopas, eriti Kreekas , Küprosel ja Lõuna- Bulgaarias magusate küpsetiste maitsestamiseks kasutatakse mahlebi -nimelist vürtsi, kus on kumariini. Seda on võimalik saada Prunus mahaleb seemnest, mis kasvab Lähis-Idas ja Ida- ja Kesk-Euroopas. Seda kasutatakse ka napsude valmistamisel.

Kumariini kasutamist toiduainena on püütud piirata.

Retseptid ja postitused kumariiniga

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.