maitsesegud ja vürtsisegud toidu töötlemine

Sooda

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Naatriumkarbonaat ehk sooda ehk kaltsineeritud sooda ehk pesusooda ehk kristalne sooda

Söögisooda
Söögisooda

on keemiline aine valemiga  Na 2 CO 3 millel on palju kasutamisviise. Naatriumvesinikkarbonaat ehk söögisooda on valemiga  NaHCO 3

Kasutatakse põhiliselt klaasi valmistamisel. Vahel kasutatakse ka toidu valmistamisel naatriumhüdroksiidi asemel. Toitusid töödeldakse leeliselise ainega, et muuta toidu pH taset, mis parandab toidu pruunistamist.

Sooda on ka toidulisand (E500) mida kasutatakse kui happesuse regulaatorit, paakumise vastase ainena, kergitajana ja stabilisaatorina.

Soodat kasutatakse ka šerbeti pulbri valmistamisel.

Hiina s kasutatakse seda seebikivi-vee asemel traditsioonilises Kantoni kuukoogi koorikul ja teistes Hiina aurutatud kukklites ja nuudlites.

Lisaks saab soodat segatuna soolalahuses kasutada hõbeda puhastamisel ja on veel suur hulk võimalusi sooda kasutamiseks.

Retseptid soodaga ja seotud postitused

[display-posts tag=”sooda,söögisooda”]

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga