Jõulukaste – retsept
- 2 portsjonit
- Valmistamisaeg 45 minutit
- 178 kcal, 7g rasva, 1g küllastunud rasvu portsjoni kohta
- Sobib ka sügavkülmutada
Koostis:
- 2 punast pipart
- 1 punane sibul, lõigata sektoriteks, koorimata
- 3 küüslauguküünt, koorimata
- 2 suurt tomatit
- 1 supilusikas oliiviõli
- 150 ml köögiviljapuljongit
- 1 teelusikas palsamiäädikat
- ½ teelusikat kuivatatud salveid, hakitud
- 3 supilusikat taimetoitlase veini või 2 supilusikat taimetoitlase portveini
Valmistamine:
Eelkuumuta (ventilaatorrežiimil) 160C/elektriahi või 180C/gaasiahi. Pane piprakaunad, sibulad, küüslauk ja tomatid ahjuvormi, seejärel lisa oliiviõli. Maitsesta ning rösti ahjus 20-30 minutit. Võta välja, eemalda pipralt koor ja seemned ning eemalda ka küüslaugu ja sibulakoored. Pane kõik blenderisse või köögikombaini ning mikserda põhjalikult. Lisa puljong, palsamiäädikas, salvei ja vein ning mikserda uuesti. Seejärel vala segu pannile ning kuumuta madalal kuumusel 10 minutit. Maitsesta vastavalt soovile.
Sobib hästi koos piduliku filotaignast pirukaga.