Kartulitortilla retsept on pärit Hispaaniast. Lõigatakse sektoriteks ja süüakse kahvliga.
- 6 portsjonit
Koostis:
- 450 g väiksemaid kooritud kartuleid
- 1 hispaania sibul (väga maheda maitsega)
- 45 ml/3 supilusikat toiduõli
- 4 suurt muna
- sool ja värskelt jahvatatud must pipar
- värsked petersellilehed või tomativiilud garneeringuks
Valmistamine:
- Lõika terava noaga kartulid õhukesteks viiludeks ja sibul õhukesteks ringideks. Lase 30 ml õli paksu põhjaga pannil (ca 20 cm) kuumaks.
- Pane kartulid ja sibul pannile madalale kuumusele ning kuumuta umbes 20 minutit kuni kartuliviilud muutuvad just pehmeks. Tõsta pann kuumuselt.
- Suuremas kausis klopi segamini munad sool ja pipar. Vala küpsetatud kartuli ja sibula peale.
- Puhasta praepann majapidamispaberiga ning lase kuumaks ülejäänud õli ning vala pannile kartuli ja muna segu. Küpseta väga õrnalt umbes 5-8 minutit ehk kuni. Küpsetamise ajal keera segu pannil, et muna oleks ühtlaselt küpsenud. Raputa panni, et vältida põhja külge kleepumist.
- Aseta suurem kuumakindel plaat tagurpidid pannile ning keera ümber et tortilla jääks plaadile. Küpseta veel umbes 2-3 minutit kuni tortilla muutub kuldpruuniks. Lõika sektoriteks ning garneeri peterselli või tomativiiludega.