Koostis:
- 4 keskmist kartulit
- 1 sibul
- ½ teelusikat soola
- 2 tassi piima
- 1 supilusikas võid*
- ½ supilusikat värsket hakitud peterselli
- 1/8 teelusikat pipart
* retseptist võib välja jätta või kui soovite vähendada rasva kogust
Valmistamine:
- Koori kartulid ja lõika neljaks.
- Koori sibul ja haki peeneks. Pane kartulid, sibul ja sool potti ja lisa piisavalt vett, et köögiviljad oleks veega kaetud.
- Keeda kuni kartulid on pehmed (umbes 15-20 minutit). Ära vala keeduvett välja. Purusta kartulid ja sibul potis. Lisa vaikselt valades ja pidevalt segades piim. Hoia suppi madalal kuumusel kuni lisad võid, peterselli ja pipart.
- Keera kuumus keskmiseks ja kuumuta segades kuni supp muutub kreemjaks ja kuumaks.