Lõvipea lihapallid ingl.k. Lion’s Head on Hiinast Shanghaist pärit roog milles on suured lihapallid ja hiina kapsas. Suured lihapallid sümboliseerivad lõvipead ja kapsas lakka.
- Nelja suure lihapalli asemel võite teha ka 6-8 väiksemat.
Koostis:
- 1 viil ingverit
- 1 noor sibul koos roheliste pealsetega, hakitud
- ½ tassi vett
- 450 g seahakkliha
- 1 supilusikas sherry’t
- 3 supilusikat heledat sojakastet
- 1 teelusikas soola
- 1 supilusikas maisitärklist
- 2 supilusikat maisitärklist segatud 4 supilusika veega
- 6 supilusikat toiduõli
- 450 g bok choy (Hiina kapsast) lõigatud 7-8cm pikkusteks tükkideks või spinatilehti
- ½ tassi kanapuljongit
- ½ teelusikat suhkrut
Valmistamine:
- Tambi ingverit ja rohelist sibulat noa käepideme või kirvega. Pane koos veega kaussi ja tõsta kõrvale 10ks minutiks.
- Sõelu roheline sibul ja ingver veest välja.
- Pane hakkliha kaussi. Lisa sibula ja ingveri leotusvesi, sherry, 1 supilusikas sojakastet, ½ teelusikat soola ja maisitärklis. Sega käega hästi läbi, ühes suunas.
- Vormi hakklihasegust 4 suurt lihapalli.
- Kasutades käsi kata lihapallid vees lahustatud maisitärklisega.
- Kuumuta wok-pannil 4 supilusikat toiduõli ja prae lihapalle ükshaaval niikaua kuni muutuvad pruunikaks ja eemalda ettevaatlikult pannilt.
- Kuumuta 2 supilusikat toiduõli wok-pannil kuni hakkab kergelt suitsema. Prae pidevalt segades/raputades hiina kapsast 2 minutit. Lisa ½ teelusikat soola.
- Pane hiina kapsas paksu põhjaga potti ja lihapallid peale. Lisa 2 supilusikat sojakastet ja puljong. Kata pott kaanega ja hauta 1 tund.
- Lisa suhkur ja lase keema kaheks minutiks. Kui kaste on liiga vesine siis lisage natuke veega segatud maisitärklist.