Hakklihatoidud Hiina hiina kapsas Kõik retseptid wokiroad

Lõvipea lihapallid

Jaga seda lehekülge või lisa järjehoidjasse

Lõvipea lihapallid ingl.k. Lion’s Head on Hiinast Shanghaist pärit roog milles on suured lihapallid ja hiina kapsas. Suured lihapallid sümboliseerivad lõvipead ja kapsas lakka.

  • Nelja suure lihapalli asemel võite teha ka 6-8 väiksemat.

Koostis:

Valmistamine:

  1. Tambi ingverit ja rohelist sibulat noa käepideme või kirvega. Pane koos veega kaussi ja tõsta kõrvale 10ks minutiks.
  2. Sõelu roheline sibul ja ingver veest välja.
  3. Pane hakkliha kaussi. Lisa sibula ja ingveri leotusvesi, sherry, 1 supilusikas sojakastet, ½ teelusikat soola ja maisitärklis. Sega käega hästi läbi, ühes suunas.
  4. Vormi hakklihasegust 4 suurt lihapalli.
  5. Kasutades käsi kata lihapallid vees lahustatud maisitärklisega.
  6. Kuumuta wok-pannil 4 supilusikat toiduõli ja prae lihapalle ükshaaval niikaua kuni muutuvad pruunikaks ja eemalda ettevaatlikult pannilt.
  7. Kuumuta 2 supilusikat toiduõli wok-pannil kuni hakkab kergelt suitsema. Prae pidevalt segades/raputades hiina kapsast 2 minutit. Lisa ½ teelusikat soola.
  8. Pane hiina kapsas paksu põhjaga potti ja lihapallid peale. Lisa 2 supilusikat sojakastet ja puljong. Kata pott kaanega ja hauta 1 tund.
  9. Lisa suhkur ja lase keema kaheks minutiks. Kui kaste on liiga vesine siis lisage natuke veega segatud maisitärklist.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga